Arsem teknoloji olarak tüm fiber teknolojilerini kullanmaktayız. Üflemeli fiber bir kablonun içinden ihtiyaca göre istenilen sayıda fiberin yeniden kablo çekilmesine gerek kalmadan eski fiberin çekilerek yerine yeni fiberin istenilen noktaya üfleme tekniğiyle çekilmesini sağlar. Bu şekilde büyüyen yada küçülen networklerde yeniden kablo çekilmesi yerine mevcut kablonun içinden fiber kor sayılarının eksiltilip çoğaltılması sağlanır.
Doğrudan Toprağa Gömülen Korumalı Mikro Tüpler MPB 302 3+
5.3mm mikro tüplerden oluşan dayanıklı, uzun ömürlü, doğrudan toprağa uygulama amaçlı, dış çeperi HDPE kaplı kanaldır. Suya battığında suyun nüfuz etmemesi için tüpler, alüminyum folyo ile sarılmıştır. Üstün montaj performansı için mikro kanalın iç yüzeyinde ek olmayıp, minimum sürtünme sağlayan kaplama mevcuttur.
Tip: Doğrudan toprağa gömme, metal nem koruyucu.
Boyut, Mikrotüp: Ø5/3.5mm
Kapasite: 1, 4, 7, 12, 19, 24 tüp
5.3mm mikro tüplerden oluşan dayanıklı, uzun ömürlü, doğrudan toprağa uygulama amaçlı, dış çeperi HDPE kaplı kanaldır. Kullanım amacına göre metalik folyo yoktur. Üstün montaj performansı için mikro kanalın iç yüzeyinde ek olmayıp, minimum sürtünme sağlayan kaplama mevcuttur.
Tip: Doğrutan toprağa gömme, yalıtkan.
Boyut, Miktotüp: Ø5/3.5mm
Kapasite: 1, 4, 7, 12, 19, 24 tüp
5.3mm mikro tüplerden oluşan kanallardır. Mevcut boruların içi veya kablo şartları için tasarlanmıştır. Suya battığında sıvı nüfuzunu engellemek için tüpler alüminyum folyo ile kaplanmıştır. Üstün montaj performansı için mikro kanalın iç yüzeyinde ak olmayıp minimum sürtünme sağlayan kaplama mevcuttur.
Tip: Boru içine, metal nem koruyucu.
Boyut, Mikrotüp: Ø5/3.5mm
Kapasite: 1, 4, 7, 12, 19, 24 tüp
Halojensiz, alev almaz madde kaplamalı mikro kanal. Kablo bağlayıcı ile direk duvara tutturulabilen, ekstra korumalı mikro tüpler de mevcuttur. Üstün montaj performansı için mikro kanalın iç yüzeyinde ek olmayıp minimum sürtünme sağlayan kaplama mevcuttur.
Tip: İç mekan uygulamaları.
Boyut, Mikrotüp: Ø5/3.5mm
Kapasite: 1, 4, 7, 12, 19, 24 tüp
Fiber kablolamada en önemli kısım kabloların sonlandırma aşamasıdır. Kabloların veri kayıplarının ve ileride oluşabilecek problemler sonlandırmanın iyi yapılmamasında profesyonel bir şekilde yapılmaması doğru standartlarda yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Fiber kablolar çok ince ve temiz bir işçilik gerektiren uygun ortamlarda sonlandırılması gereken kablolardır. Ortamın nem ısı ve temizliği sonlandırmanın kalitesini etkilemektedir. Uygun ortamda yapılmayan sonlandırmalar istenilen etkiyi vermemekte ve veri kayıplarına ve hız düşmelerine neden olmaktadır.
Masaya kadar fiber kablolama teknolojinin getirdiği yüksek bant genişliği ve güvenlik özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Bilgi güvenliği ve network güvenliğinin çok önemli olduğu yerlerde yada yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyulan sektörlerde masalara kadar fiber kablo çekilmesi ihtiyacı doğmuştur. Askeri Güvenlik bölgeleri, Güvenliğin çok önemli olduğu Endüstriyel tasarım ve üretim yapılan yerlerde fiber kablosunun elektronik ve kablosuz etkenlerden etkilenmemesinden dolayı fiber kablolar kullanılmaktadır.
Fiber optik kabloların test işlemi için özel olarak üretilen test aletleri kullanılmaktadır. bu aletler sayesinde fiber kablo içerisinden gönderilen ışıkla ölçümler yapılabilmektedir. Bu test cihazlarıyla kablonun uzunluğu kablonun veri iletim hızları test edilmektedir.Otdr Optical Time Domain Reflectometer kelimelerinin kısaltılmış halidir. Otdr testi ile kabloda kaç adet ek olduğu kablo sinyal kayıplarıda test edilebilmektedir. Otdr testi yanında Power metre cihazı ile metraj testi ışık testiyle de ışık testi yapılır.
Bina dışı fiber kablolama çalışması çok önemli ve dikkat gerektiren bir kablolama çeşididir. Çekilecek kablo tipinden kablonun geçiş güzergahlarına kadar her aşaması titizlikle planlanmalıdır. Dış ortam kabloları her türlü nem ısı baskı v.b. gibi etkenler düşünülerek kablo çeşidi seçilmelidir. Kabloların geçeği güzergah ve hatlar daha sonra ortaya ortaya çıkacak ihtiyaçlarda göz önünde bulundurularak hem yedekli hemde ek kablo çekilmesi gerekirse ek bir yatırım gerekmeden yeni hatların çekilebileceği şekilde ayarlanmalıdır. Kablolar dış ortamdan korunması herhangi bir kazı v.b. etkenlerden etkilenmemesi için mümkün olduğunca derine gerekli kazı ve izolasyon çalışması yapılarak döşenmelidir. Kablo hatları uygun aralıklarla menholler konularak bu menhollerin güvenliği sağlanmalıdır.